KVALIFIKACIJE ZA SP

Danci nastavili čudesan niz, minimalac Srbije u Luksemburgu

Visoke pobjede upisali Engleska i Poljska

Kjer: Postigao gol i u prošlom kolu protiv Izraela. TWITTER

E. Ćosić

9.10.2021

Kompletirane su kvalifikacijske utakmice subotnjeg programa. Fudbaleri Danske nastavili su nevjerovatan niz, pošto su pobjedom nad Moldavijom (4:0) došli do sedmog trijumfa u isto toliko utakmica i još uvijek nisu primili nijedan gol u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Uvjerljive su bile još selekcije Engleske protiv Andore (5:0), te Poljske protiv San Marina (5:0). Fudbaleri Srbije upisali su minimalan trijumf na gostovanju kod Luksemburga (1:0), dok je iznenađenje večeri bila pobjeda Albanije na gostovanju kod Mađarske (1:0).

Danci su posao završili već u prvom poluvremenu. Moldavci su odolijevali do 23. minute, a onda je Andreas Skov olsen pogodio u 23. minuti. Kapiten Danske Simon Kjer (Kjaer) je u 34. minuti s penala udvostručio prednost svog tima, a pet minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0 pošto je pogodio Kristijan Norgard (Christian Norgaard). Konačnih 4:0 u 44. minuti postavio je Joakim Mele (Maehle).

Selekcija Srbije se dugo mučila da dođe do gola na Luksemburgu, a onda je do njega došla u 68. minuti preko Dušana Vlahovića, koji je pogodio nakon asistencije Miloša Veljkovića.

Svi rezultati večerašnjeg programa:

Moldavija - Danska 0:4

Luksemburg - Srbija 0:1

Andora - Engleska 0:5

Farski Otoci - Austrija 0:2

Mađarska - Albanija 0:1

Poljska - San Marino 5:0

Švicarska - Sjeverna Irska 2:0


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.