UEFA

Italija bolja od Belgije za 3. mjesto u Ligi nacija

Za evropske prvake pogađali Barela i Berardi

Slavlje "Azura". TWITTER

E. Ćosić

10.10.2021

Fudbaleri Italije pobijedili su Belgiju u Torinu rezultatom 2:1 i osvojili treće mjesto u ovosezonskoj Ligi nacija. Pogotke za "Azure" postigli su Nikolo Barela (Nicolo Barella) i Domeniko Berardi (Domenico Berardi), dok je na drugoj strani pogodio Čarls De Ketelar (Charles De Ketelaere).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je već na startu drugog dijela Barela sjajno iz voleja pogodio mrežu Belgije. Drugi gol stigao je nakon jedanaesterca. Federiko Kijeza (Federico Chiesa) je srušen u protivničkom šesnaestercu, a siguran egzekutor najstrožije kazne bio je fudbaler Sasuola Domeniko Berardi.

Tračak nade da će izbjeći poraz u ovoj utakmici Belgiji je vratio De Katelar, koji je nakon dodavanja Kevina De Brujnea (De Bruyne) poslao loptu kroz noge Đanluiđiju Donarumi (Gianluigi Donnarumma) u 86. minuti meča.

Večeras se na San Siru igra finalni susret između Španije i Francuske. Utakmica počinje u 20:45 nakon koje ćemo dobiti novog osvajača ovog takmičenja. Podsjećamo, pobjednik prvog izdanja UEFA-ine Lige nacija bio je Portugal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.