VAŽNA UTAKMICA ZMAJEVA

Vlatko Glavaš za "Avaz": Uz ovakav pristup igrača ne treba strahovati od gostovanja u Ukrajini

I oni, kao i mi, sami o sebi odlučuju. Odnos naših igrača prema igri je posebna priča, to je bilo na dosta visokom nivou, smatra nekadašnji bh. reprezentativac

Glavaš oduševljen igrom "Zmajeva" na "Astana Areni". Avaz

Piše: M. Kadić

11.10.2021

Fudbalska A selekcija naše zemlje sutra će u ukrajinskom Lavovu (20:45 sati) odigrati protiv domaćeg selekcije svoju šestu utakmicu u aktuelnim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022..

Nakon pobjede "Zmajeva" u Kazahstanu (2:0), i što je još važnije istaći, uz odličnu igru s desetkovanim sastavom kojim je raspolagao selektor Ivajlo Petev (Ivaylo), čeka nas duel s mnogo kvalitetnijim rivalom, učesnikom proteklog Eura na kojem su Ukrajinci stigli do četvrtfinala gdje su ih izbacili Englezi koji su slavili pobjedu 4:0.

Žal za bodovima u Zenici

O duelu s Kazahstanom i predstojećem sudaru sa Ukrajincima, za "Avazov" portal govorio je Vlatko Glavaš, nekadašnji reprezentativac BiH, a poslije trener u reprezentaciji u eri Blaža Sliškovića (2002. - 2007).

Kao i sve navijače BiH, Glavaša posebno raduje odnos prema dresu BiH, na utakmici u Kazahstanu, a koji mnogo obećava.

- Možemo slobodno reći da imamo imali dosta nekih nezgodnih okolnosti u vezi ove dvije utakmice, pogotovo ovu situaciju u dalekom Kazahstanu, prvo jako dug put, pa onda ti problemi s vizama. I u Ukrajini će nam nedostajati nekoliko bitnih igrača zbog povreda. Ipak, odigrali smo u Kazahstanu veoma kvalitetno ako se pogleda sastav s kojim je raspolagao selektor. Odnos igrača prema igri je posebna priča, to je bilo na dosta visokom nivou. Oduševio je Smail Prevljak u napadu. I zasluženo smo pobijedili, kaže na početku Glavaš, te dodaje:

- E sad se ponovo možemo vratiti na onaj nesretni remi sa Kazahstanom u Zenici (2:2) gdje smo izgubili dva bitna boda, ali sigurno da u ovom trenutku ova ekipa sada djeluje mnogo bolje i nalazimo se u pobjedničkoj atmosferi, te se imamo pravo nadati da možemo do kraja sakupiti dovoljan broj bodova koji će nas odvesti u baraž koji je, trenutno, ipak onaj maksimum koji ovaj tim može dostići, smatra Glavaš.

Utakmica manje za BiH

Što se selekcije Ukrajine tiče, Glavaš respektuje našeg sutrašnjeg protivnika, ali ne krije optimizam pred duel Ukrajine i BiH.

- I oni, kao i mi, sami o sebi odlučuju. Bodovno su ispred nas, ali imaju i utakmicu više od nas. Ako ponovimo požrtvovanost iz prošle utakmice mi se definitivno imamo čemu nadati. I neriješen rezultat bi bio velika stvar jer imamo dvije utakmice još nakon toga, a uz te trijumfe mi smo sigurno u baražu. Čak i porazom u Ukrajini, uz dvije pobjede, nad Ukrajinom i Finskom kod kuće, opet možemo do baraža. Naravno, o porazu ne treba ni razmišljati, zaključio je Vlatko Glavaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.