KAPITEN REPREZENTACIJE

Džeko otkrio najveću snagu "Zmajeva" i poručio: Najsretniji bih bio da Smajo opet postigne dva gola

"Dijamant" se obratio medijima povodom sutrašnje utakmice sa Ukrajinom

Džeko: Sutrašnja utakmica najbitnija do sada. NFSBIH

E. Ćosić

11.10.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra protiv Ukrajine igra svoju šestu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje se igra u Kataru.

Medijima su se ispred naše selekcije obratili selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) i kapiten tima Edin Džeko. Na pitanja je prvo odgovarao Džeko koji je morao na trening (18:30), jer je prethodno početak pres konferencije kasnio zbog gužve u saobraćaju.

"Dijamant" je potvrdio da on i saigrači dočekuju utakmicu u dobrom raspoloženju nakon pobjede nad Kazahstanom (2:0).



Najbitnija utakmica

- Sigurno da poslije pobjede u Kazahstanu i šanse su nam za 2. poziciju bolje, ali ove posljednje tri utakmice će biti ključne, gdje igramo sa dva direktna konkurenta sa Ukrajinom i Finskom. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija - rekao je Džeko, koji je poručio da se ne zamara propuštenim prilikama protiv Kazahstana.

- Ne razmišljam o tome. Ima utakmica u kojima bude više šansi, utakmica u kojem bude i manje. Najbitnije je kako odigra ekipa i kakav rezultat ostvari. Ja bih najsretniji bio da Smajo (Smail Prevljak op.a) opet zabije dva i da dobijemo 2:0 - poručio je Džeko koji je u više navrata isticao da mu je fudbalski idol bio Andrij Ševčenko (Andriy Shevchenko), doskorašnji selektor Ukrajine.

Najveća snaga reprezentacije

- Istina, ali dugo godina ga nisam vidio. Mislio sam da ćemo se u ovim utakmicama vidjeti i za mene je bilo iznenađenje da nije bio selektor Ukrajine. Ne znam šta se tačno desilo između njega i saveza. Sada imaju dobrog trenera i u Finskoj su pokazali zbog čega su od starta kvalifikacija bili favorit za to 2. mjesto. Ne bih izdvajao neke igrače, znam ih skoro sve dobro, igraju u dobrim klubovima i mislim da su u Finskoj pokazali individualni kvalitet i da su dosta čvrsta ekipa - rekao je kapiten "Zmajeva", a onda otkrio šta je najveća snaga naše reprezentacije:

- Zajedništvo. Mislim da smo mi ekipa kojoj sada trenutno fali dosta bitnih igrača, ali smo pokazali u Kazahstanu da bez obzira što nam fali dosta igrača, ova ekipa ima kvaliteta. Mislim da nam je zajedništvo najveća prednost i za sutrašnju utakmicu. Ako nismo zajedno i ako gledamo samo individualno, onda nećemo daleko dogurati. Ako se budemo držali kao u Kazahstanu onda imamo šansi - završio je Džeko.

Podsjećamo, utakmica u Lavovu se igra sa početkom u 20:45 sati, a tekstualni prijenos meča moći čete pratiti na našem portalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.