SELEKTOR REPREZENTACIJE

Petev najavio utakmicu i imenovao trojicu najboljih fudbalera Ukrajine

Bugarski stručnjak očekuje dobar rezultat sutra

Petev: Igra uvijek može biti bolja. NFSBIH

E. Ćosić

11.10.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra protiv Ukrajine igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje se igra u Kataru.

Medijima su se ispred naše selekcije obratili selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) i kapiten tima Edin Džeko. Na pitanja je prvo odgovarao Džeko koji je morao na trening (18:30), jer je prethodno početak pres konferencije kasnio zbog gužve u saobraćaju.

Nakon "Dijamanta" novinarima je na raspolaganju bio selektor Petev.

- Naravno da imamo više igrača nego protiv Kazahstana. Najbitnije je da sutra izgledamo kao ekipa, da dobro odigramo utakmicu i da pokušamo osvojiti jedan ili tri boda - rekao je Petev, te dodao:

- Što se tiče igre, uvijek može još bolje. Ja znam da mi kao ekipa možemo još bolje odigrati, imamo tu neku harmoniju. Želimo biti sve bolji, ginemo svi za jednog - poručio je selektor "Zmajeva" koji nije želio govoriti o Ševčenku i Petrakovu, te potom imenovao trojicu trenutno najboljih ukrajinskih fudbalera.

- Malinovski (Ruslan Malinovsky), Jaremčuk (Roman Yaremchuk) i Jarmolenko (Andriy Yarmolenko) - rekao je Petev koji je nije želio ulaziti u razlog nepozivanja Malinovskog koji nije na raspolaganju Oleksandru Petrakovu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.