U IZJAVI ZA ŠPANSKE MEDIJE

Kurtoa kritikovao UEFA-u i FIFA-u: Nisu im bitni igrači, briga ih je samo za novac

Reprezentativac Belgije nije bio zadovoljan završnim takmičenjem u Ligi nacija

Kurtoa: Brinu samo za novac. TWITTER

E. Ćosić

11.10.2021

Golman Real Madrida i belgijske reprezentacije Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) uputio je oštre kritike na račun UEFA-e i FIFA-e, a sve zbog završnog takmičenja u Ligi nacija u kojem je Belgija završila na 4. mjestu.

Podsjećamo, Belgija je prvo u polufinalu nakon preokreta izgubila od Francuske (2:3), a onda je u utakmici za treće mjesto od "Crvenih đavola" bila bolja Italija (2:1). Kurtoa je u izjavi za španske medije rekao kako UEFA i FIFA ne mare za interes fudbalera, te da ih zanima samo novac.

- Ovoliki broj utakmica u sezoni je samo zbog novca i TV prava. Pauza između dvije sezone je samo 15 dana što je vrlo malo. Sljedeće godine Svjetsko prvenstvo je u novembru i zbog toga ćemo morati igrati do kraja juna - rekao je Kurtoa te dodao:

- UEFA je protiv Superlige, ali i oni ne brinu o igračima, već samo kako napuniti džepove. Sa druge strane, FIFA planira Svjetsko prvenstvo na svake dvije godine. Kada bi se igrači odmorili? Nikada. Vrhunski igrači će se još više povrijeđivati, ali izgleda da nikoga nije briga za to - poručio je golman Real Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.