REPREZENTATIVAC

Amer Gojak za "Avaz" uoči Ukrajine: Svi smo motivirani, možemo do našeg cilja

Ako neko misli da ne možemo i ne vjeruje u uspjeh, onda je najbolje da odmah to kaže i da svoje mjesto prepusti drugom, kategoričan je Gojak

Gojak: Svjesni smo težine duela u Ukrajini. NSBiH

Piše: G. Šumar

12.10.2021

Naša fudbalska reprezentacija večeras (20.45 sati) će u ukrajinskom Lavovu odigrati šestu kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Tim povodom smo razgovarali s našim reprezentativcem iz zagrebačkog Dinama Amerom Gojakom, koji puca od optimizma.

- Ponovo moramo biti pravi - rekao je Gojak za „Avaz“.


Imamo kvalitet

Kaže da su svi svjesni koliko donosi večerašnja utakmica. 

-Svjesni smo težine tog duela u Ukrajini. No, osjetim kako je u reprezentaciji dobro raspoloženje, da su svi motivirani i to mi daje veliki optimizam uoči ove važnog meča.

Jeste li imali dovoljno vremena za odmor i oporavak nakon „operacije Kazahstan“?

- Umor i svježina nisu bitni, koliko taj voljni moment.

Nažalost, ni u Lavovu neće moći igrati Miralem Pjanić, Rade Krunić... tako da mlađi igrači trebaju dati novi doprinos. Imamo li i oslabljeni kvalitet da Ukrajinu napustimo uzdignute glave?

- Izostanak pomenutih igrača je veliki udarac za nas, ali ko god ih zamijeni siguran sam da će dati sve od sebe. Kvalitet uvijek imamo, samo treba skupiti glave i ostaviti zadnji atom snage na terenu. Da sebi nemamo što zamjeriti, ma kakav bio konačan rezultat.

Za plasman u baraž trebaju nam dvije pobjede. Možemo li do cilja?

- Ako neko misli da ne možemo i ne vjeruje u uspjeh, onda je najbolje da odmah to kaže i svoje mjesto prepusti drugom. A uvjeravam vas da takvog nema u našim redovima. Svi smo motivirani i vjerujemo da možemo.

U Nur Sultanu ste ponovo pokazali da spravom nosite epitet predvodnika nove generacije najboljih bh. fudbalera.

- Hvala na čestitkama. Prije svega, mislim da je pobjeda u Kazahstanu plod dobre igre cijele ekipe. Ona uvijek izbaci pojedinca. Osjećam se sjajno, u dobroj sam formi i kao takav znam da mogu pomoći.


Amer Gojak. NSBiH

Analiza protivnika

Jeste li analizirali Ukrajince koji su posebno opasni prema naprijed?

- Analizu je pripremio stručni štab koji nam je servirao sve vrline i mane Ukrajine te nas usmjerio prema načinu na koji možemo uspješno riješiti duel u Lavovu – zaključio je naš reprezentativni veznjak.

Treba nam energija navijača

Poruka navijačima...

- Budite uz nas, treba nam vaša energija i pozitiva. Vjerujem da ćemo se svi skupa veseliti nakon ove dvije utakmice. U ime reprezentativaca mogu obećati da ćemo dati sve od sebe da tako bude - optimista je Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.