ŠPANAC JOŠ ČEKA NA DEBI

Poznato kad bi Ramos mogao debitovati za PSG, Roten kritikuje klub zbog njegovog dovođenja

Povreda koju on ima je povreda od koje se teško do kraja oporavite i ona vodi kraju karijere, rekao je Žerom Roten

Ramos nema ni minute odigrane za PSG. Agencije

M. K.

12.10.2021

Španski stoper Serđo Ramos (Sergio), proslavljeni fudbaler Real Madrida koji je kako veliko pojačanje stigao u PSG proteklog ljeta, konačno bi mogao debitovati u dresu Parižana.

Ramosove prve minute u dresu novog kluba dugo se čekaju među navijačima PSG-a, koji su i na Mesijev (Messi) debi morali sačekati nekoliko sedmica, a prema pisanju španskih i francuskih medija Ramos bi na teren trebao istrčati najdalje za desetak dana s obzirom na to da se vratio punim treninzima.

Međutim, nisu svi sretni zbog dolaska Španca u PSG.

Nekadašnji francuski reprezentativac i igrač PSG-a, Žerom Roten (Jerome Rothen), ne tako davno kritikovao je klub zbog angažmana Ramosa.

- Povreda koju on ima je povreda od koje se teško do kraja oporavite i ona vodi kraju karijere. Kad igrač dosegne određene godine, potrebno mu je nekoliko utakmica da uđe u formu, ali hoće li to Ramos moći bude li osjećao bol? Najiskrenije u to sumnjam, izjavio je Roten te dodao:

- Kad je stigao u klub, svi su rekli da će on promijeniti mentalitet svlačionice. On mora doprinijeti timu na terenu, a ne motivacijskim govorima. Ako to ne može, onda ga nema smisla ni imati u klubu, rekao je Roten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.