PROSLAVLJENI DEFANZIVAC

Rio Ferdinand savjetuje nove vlasnike Njukastla, nabrojao igrače koje bi on doveo

Smatra da su igrači poput Kilijana Mbapea samo san

Ferdinand i Širer. TWITTER

E. Ćosić

12.10.2021

Navijači Njukastla su konačno imali razloga za slavlje. Majk Ešli (Mike Ashley) je prodao klub sa Sent Džejms Parka investitorima iz Saudijske Arabije. Dolaskom saudijskog princa Mohameda bin Salmana (Mohammed) ,koji je težak 320 milijardi funti, počeli su snovi o dolasku velikih zvijezda u crno-bijeli dres.

Ipak, proslavljeni engleski defanzivac Rio Ferdinand smatra da klub treba dovoditi igrače koji su lako dodstupni, te da su fudbaleri poput Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) samo san.

- Ja bih pokušao dovesti nekoliko igrača za koje smatram da su lako dostupni. Tražio bih igrače poput Rahima Sterlinga (Raheem). Ne igra redovno u Mančester sitiju i popričao bih s njim. Išao bih i po Deklana Rajsa (Declan Rice). Oni bi bili prvi na mojoj listi. Zatim bih krenuo i po Džesija Lingarda (Jesse). Djeluje nerealno sve dok ne pitaš ljude žele li doći u klub - rekao je Ferdinand, te poručio:

Igrači poput Mbapea su samo san. Ja bih se okrenuo igračima koji ne igraju previše u Junajtedu, Sitiju, Čelziju. Također, probao bih dovesti mlade engleske igrače poput Maksa Aronsa (Max Aarons) i Konora Galagera (Conor Gallagher). Eto im još dva imena. Njukastl je engleski klub. Tu želim vidjeti mlade engleske igrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.