OBEĆAVAJUĆA IGRA ZMAJEVA

Trener Slobode Mladen Žižović za "Avaz": Raduje to što ne padamo psihički kao nekad poslije primljenog gola

Ovi igrači su nam dali razlog da možemo očekivati od ove selekcije mnogo u budućnosti, smatra Žižović

Trener Slobode pozitivno iznenađen igrom BiH u Lavovu. Društvene mreže

Piše: M. Kadić

13.10.2021

Fudbalska A selekcija Bosne i Hercegovine remijem u Lavovu protiv Ukrajine samo je potvrdila da pobjeda u Kazahstanu 2:0 i osvojen bod u Francuskoj (1:1) nisu bili slučajnost, nego rezultat jedne dobro isplanirane taktike i hrabre igre bh. reprezentativaca, pogotovo u Ukrajini i Kazahstanu gdje smo bili desetkovani povredama i problemom nedobijanja viza za nekoliko igrača (Kazahstan).

Navijači, bh. stručnjaci, nekadašnji reprezentativci i ostali ovih dana imaju samo riječi hvale za igru "Zmajeva" koja u ovom kvalifikacionom ciklusu izgleda sve bolje.

Trener tuzlanske Slobode, Mladen Žižović, pratio je nastupe bh. tima, a u osvrtu na posljednja dva meča, u razgovoru za "Avazov" portal, kaže:

- Ono što definitivno daje razloga za optimizam kada je reprezentacija BiH u pitanju, jeste činjenica da smo dvije utakmice u kratkom vremenskom roku, i uz mnogo problema sa sastavljanjem ekipe, odigrali na visokom nivou, bez nekih padova i slično.  Dali su nam ovi igrači razlog da možemo očekivati od ove selekcije mnogo u budućnosti, rekao je Žižović.

Odlične partije igrača koji posljednjih godina nisu bili u prvom planu u A timu, poput Smaila Prevljaka, Miroslava Stevanovića i drugih, nisu ga iznenadile.

- Mi obično pamtimo ono posljednje, ali ako se vratimo malo unazad može se vidjeti da su ti igrači i ranije znali odigrati na visokom nivou. Ovog puta je očito i motiv odradio svoje, mi smo znali da u ovim utakmicama nemamo pravo na kiks, igrači su to shvatili , kao i selektor, pa je mentalni pristup bio na nivou. Motiv i požrtvovanost su bili dosta izraženi, nije se desio pad u našoj igri nakon primljenog gola, što je prije znao biti slučaj i to je ono što raduje. Ukrajinci su posljednjih godina jako opasni na svom terenu, ali nismo se povukli nakon njihovog gola, hrabro su naši igrači igrali i rezultat je došao, zaključio je Mladen Žižović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.