REPREZENTATIVAC UKRAJINE

Cigankov poslao poruku "Zmajevima": Pobijedit ćemo u Zenici

Asistent kod gola Jarmolenka sinoć upozorava našu selekciju

Cigankov: Nema drugog izlaza. TWITTER

E. Ćosić

13.10.2021

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neriješeno (1:1) na gostovanju kod Ukrajine u kvalifikacijama za Mundijal koji se naredne godine igra u Kataru.

"Zmajevi" su se vratili iz rezultatskog zaostatka, pošto su Ukrajinci već od 15. minute imali vodstvo. Sjajno je Viktor Cigankov (Tsygankov) asistirao Andriju Jarmolenku (Andriy Yarmolenko) koji je loptu pospremio u mrežu. Kasnije je Anel Ahmedhodžić postigao gol za vrijedan bod naše reprezentacije. Upravo je asistent kod ukrajinskog gola Cigankov prokomentarisao sinoćnji meč.

Naravno, igrali smo na pobjedu. Poseban osjećaj je kada se igra kod kuće u Lavovu, mi smo htjeli pobjedu, ali ispalo je tako kako je ispalo. Imala je i Bosna i Hercegovina svoje trenutke. Vidjeli ste kada su nas pritisli u prvom poluvremenu. Imali su svoje dobre napade - rekao je Cigankov, te se osvrnuo na sastav Ukrajine koji je bio isti kao onaj protiv Finske:

- To nikoga ne zanima. Svi su zainteresovani za rezultat. Ako igrač izađe na teren, mora dati sve od sebe da se postigne rezultat. Protiv BiH ga nismo imali - kazao je reprezentativac Ukrajine, te dodao:

- Ni u kojem slučaju ne odustajemo. Imamo još jednu utakmicu, igrat ćemo na pobjedu. Mislim da ćemo pobijediti u našem sljedećem meču. Nema drugog izlaza. I nadati se da će druge reprezentacije na drugim utakmicama kiksati - poručio je Cigankov.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina će 13. novembra prvo ugostiti selekciju Finske, a tri dana kasnije na megdan nam stižu Ukrajinci.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.