NAKON LOŠIH REZULTATA

Fudbalski savez Kosova uručio otkaz selektoru Čalandesu

Fudbaleri izgubili u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Čalandes: Preuzeo tim u martu 2018. godine. ANADOLIJA

E. Ć / Anadolija

13.10.2021

Fudbalski savez Kosova (FSK) danas je nakon poslednjih loših rezultata reperezentacije okončao saradnju sa selektorom nacionalnog tima Bernardom Čalandesom (Challandes), prenosi Anadolu Agency (AA).

Ta odluka je javnosti saopštena na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali predsednik FSK-a Agim Ademi i selektor Čalandes. Ademi je izjavio da je nakon razgovora sa selektorom doneo odluku da se prekine dosadašnja saradnja. Zahvalio se Čalandesu na dobrom radu u vođenju nacionalnog tima, posebno u UEFA Ligi nacija.

Švicarski stručnjak je na konferenciji za medije izrazio žaljene što više neće biti na klupi kosovskog tima.

- Imao sam zadovoljstvo raditi sa ovim timom i iz tog razloga sam tužan što odlazim. Kao trener sam se jako lepo proveo i zahvaljujem se svima na saradnji počev od saveza, pa do igrača i pratećeg osoblja - poručio je Čalandes.

Inače, Reprezentacija Kosova je izgubila u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Katar 2022. protiv Švedske i Gruzije. Što se Čalandesa tiče, on je selektor Kosova postao u martu 2018. godine, a tim je vodio na 40 utakmica u kojima je zabilježio 17 pobjeda, 15 poraza i osam remija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.