PROMJENE U UEFA KOMITETIMA

Baždarević zamijenio Bajevića, Misimović naslijedio Spahića, Kostrešević umjesto Begića

NSBiH umjesto dosadašnjih sedam trenutno ima osam predstavnika u različitim UEFA komitetima, potvrđeno je iz kuće bh. fudbnala

G. Šumar

Misimović i Spahić

Foto: Arhiva


Na sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e u Moldaviji revidirana je lista predstavnika Nogometnog saveza BiH u komisijama kuće evropskog fudbala koji su imenovani s mandatnom od 2019. do 2023. godine.

- U Komitetu za razvoj i tehničku podršku UEFA-e Dušana Bajevića zamijenio je Mehmed Baždarević, a umjesto Elvedina Begića, novi član u Komitetu za stadione i bezbjednost UEFA-e je Siniša Kostrešević. Zvjezdan Misimović zamijenio je Emira Spahića u Komitetu za fudbal UEFA. NSBiH umjesto dosadašnjih sedam trenutno ima osam predstavnika u različitim UEFA komitetima, potvrđeno je iz kuće bh. fudbnala.

Predsjednik NSBiH BiH Vico Zeljković je već ranije izabran za člana Komiteta nacionalnih saveza UEFA-e. Generalni sekretar NSBiH Adnan Džemidžić je i dalje član Apelacione komisije UEFA-e, dok je Jasmin Baković ostao drugi potpredsjednik Komiteta za ženski fudbal UEFA-e. Matej Damjanović ostaje član Komiteta za medije, a Dragan Soldo Komiteta za fair-play i socijalnu odgovornost.

NA VRH

Podijeli članak na