OPRAŠTA SE OD BRAZILA

Ugledni francuski list javno provocira Nejmara: Jesi li umoran?

Nejmarove izjave su užasne za PSG. Nedostaje mu hrabrosti i entuzijazma, rekao je Roten

Brazilac na udaru mnogih zbog svojih izjava. AFP

M. K.

14.10.2021

Ugledni francuski list "L'Equipe" iznenadio je sve kada se na naslovnici pojavila fotografija Nejmara (Neymara) kako je stoji u dresu Brazila, sa umornom grimasom na licu uz natpis:

"Neymar, jesi li umoran?"

Naime, radi se o izjavi koju je Brazilac nedavno dao, a u kojoj je otkrio kako će sljedeće godine napustiti reprezentaciju Brazila nakon Mundijala u Kataru, sve "zbog umora i slabe mentalne snage".

- Mislim da će mi to biti zadnje Svjetsko prvenstvo. Vidim to kao svoje zadnje prvenstvo jer ne znam imam li i dalje dovoljno mentalne snage nositi se s fudbalom. Želim prije toga da osvojim prvenstvo sa svojom državom te tako ostvarim svoj najveći dječački san, rekao je Brazilac za DAZN prije nekoliko dana.

Reakcija medija ne bi bila takva da ne Nejmar nedavno nije produžio ugovor s PSG-om čak do daleke 2025.. Naišao je Brazilac i na osudu bivše PSG-ve zvijezde, Žeroma Rotena (Jerome Rothen).

- Nejmarove izjave su užasne za PSG. Nedostaje mu hrabrosti i entuzijazma. Nejmar će imati 34 godine kad bude Mundijal 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku, ali očito na njemu ne planira nastupiti, kaže Roten.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.