ČUDESNI IGRAČ

Haland je nevjerovatan, a navodno prati životne metode jednog od svojih idola

"Gazzette dello Sport" prenosi kako Norvežanin ima sjajnu radnu etiku

Haland: Postigao 68 golova na 67 utakmica za "Milionere". TWITTER

E. Ćosić

14.10.2021

Fenomenalni norveški napadač Erling Haland (Haaland) pruža odlične partije u Borusiji Dortmund, ali i norveškoj reprezentaciji. Nevjerovatnim potezima plijeni pažnju na terenu, a duelu protiv protivničkih igrača je dominantan.

Fizički podsjeća na Zlatana Ibrahimovića, kojeg je i naveo kao jednog od svojih idola. Drugi je Kristijano Ronaldo (Cristiano), čije životne metode prati Norvežanin. "Gazzetta dello Sport" navodi kako Haland ima sjajnu radnu etiku po uzoru na portugalskog fudbalera. 

- Uz sjajnu radnu etiku, Haland mnogo vremena posvećuje odmoru i snu, pa tako odlazi u krevet ranije, kako bi rano i ustao. Također, meditiranje je sastavni dio njegovog života kako bi se riješio stresa. Međutim, glavni uzrok dobre fizičke forme je prehrana norveškog fudbalera. 

Naime, Haland konzumira vrlo malo ugljikohidrata, uz potrebnu količinu proteina. Norvežanin ne pije alkohol i ne posjećuje noćne klubove, a prehrana je bazirana na ribi. Također, rijetko se počasti svojim omiljenim jelima, poput pice, doner kebaba - navodi "Gazzetta".

Inače, Haland je na 67 utakmica u dresu Borusije Dortmund postigao čak 68 golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.