FK SLOBODA TUZLA

Veselinović: Našom igrom smo zaslužili više bodova

Jedan od dražih trenutaka tokom moje fudbalske karijere je svakako utakmica protiv Sarajeva kada smo pobijedili 3:0

Veselinović: Dobro smo se spremili. FK Sloboda Tuzla

Piše: G. Š.

14.10.2021

Krilni napadač Slobode Mladen Veselinović (28) koji je prije četiri mjeseca ponovo obukao crveno - crni dres svakim novim nastupom za Slobodu dokazuje da je zasluženo prvotimac starijeg tuzlanskog premijerligaša. Kroz svoju fudbalsku karijeru prošao je kroz mnoge bh. klubove, među kojima su i Željezničar i Borac, a kada su u pitanju inostrani klubovi izdvaja češku Viktoriju Plzen. Osvrnuo se na protekle godine kazavši da je kroz uspone i padove koji su sastavni dio fudbala naučio da je potrebno da se poklopi mnogo faktora kako bi se uspjelo u ovom poslu.


- Potrebno je dosta truda, sreće, zdravlja i pravih momenata u pravo vrijeme kako bi se moglo doći do uspjeha, rekao je Veselinović i dodao:

- Ništa nije jednostavno, za sve je potrebno dati svoj maksimum.

Iako je iza njega mnogo utakmica, kaže da svaka ostavi utisak i iz svake se nešto novo nauči. 

- Jedan od dražih trenutaka tokom moje fudbalske karijere je svakako utakmica za Slobodu protiv Sarajeva kada smo pobijedili 3:0. A kada je u pitanju teži, to je svakako izgubljeno finale Kupa sa Slobodom’, prisjeća se Veselinović.

Kada je u pitanju stanje na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, smatra da je Sloboda mogla i može bolje.

- Mjesto na tabeli je dobro, visok je i broj bodova, ali smatram da smo našom igrom zaslužili više. No, kao što sam već rekao, i sreća igra veliku ulogu, istakao je krilni napadač Tuzlaka.

Prethodne dvije sedmice se vrijedno treniralo na Tušnju, a kako kaže Veselinović,  Sloboda je sprema za naredne utakmice.

- Dobro smo se spremili. Reprezentativna pauza je dobro-došla da osvježimo ekipu, da se povrijeđeni vrate i da spremno dočekamo naredne utakmice, počevši od subote kada dočekujemo Radnik na Tušnju.

Navijačka podrška

Veselinović nije zaboravio spomenuti navijače koji su bezrezervna podršku njegovim saigračima i njemu. 

- Energija koju osjetimo od njih sigurno utječe na ishod utakmice. Treba nam podrška svakog navijača, jer kada osjetimo njihovu podršku, idemo iznad naših mogućnosti’, zaključio je ofanzivac Slobode.

Mesi i Ronaldo

- Nemam uzora, ali cijenim dva igrača, Mesija zbog talenta, a Ronalda zbog rada i truda, otkriva Veselinović i dodaje:

- Kada je u pitanju moje slobodno vrijeme, uglavnom ga provodim gledajući različite TV emisije najčešće o geografiji i historiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.