POTVRDIO SAVEZ

Mađarski navijači saznali kaznu za nerede na Vembliju

Napali redare na tribinama engleskog nacionalnog stadiona dok se za to vrijeme igrala utakmica

Scena sa Vemblija. TWITTER

E. Ćosić

14.10.2021

Mađarski navijači, koji su napravili nerede na Vembliju u kvalifikacionoj utakmici između Engleske i Mađarske (1:1), saznali su svoju kaznu.

Više pristalica mađarske reprezentacije je dobilo dvogodišnju zabranu dolaska na stadione, objavio je Fudbalski savez Mađarske (MLSZ). 

Više osoba, koje su agenti na licu mjesta identifikovali, dobilo je zabranu ulaska na stadione na dvije godine prema odredbama (mađarskog) zakona o sportu - poručio je glasnogovornik Jeno Sipos.

Podsjećamo, incident se dogodio na utakmici kada su mađarski navijači napali redare na tribinama stadiona, koji su bili prisiljeni da se povuku do dolaska policije. Jedan navijač je uhapšen i zbog rasističkog komentara upućenog jednom od redara. 

Policiji je trebalo nekoliko minuta da uspostavi red, a za to vrijeme se igrao meč na travnjaku engleskog nacionalnog stadiona. Inače, i u prvom meču ova dva tima FIFA je morala uručiti kaznu Fudbalskom savezu Mađarske jer su njihovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali Rahima Sterlinga (Raheem) i Džuda Belingema (Jude Bellingham). 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.