LA GAZZETTA DELLO SPORT

Italijani uporedili Džeku i Imobilea: Najviše se razlikuju po ishrani

Istaknuto je da su oba igrača prešla 30 godina, te da su postigli više od 100 golova u Seriji A

Edin Džeko. Arhiva

G. Š.

15.10.2021

Uoči duela Lacio - Inter (subota - 18 sati) italijanska "La Gazzetta dello Sport" uporedila je dva najbola strijelca dosadašnjeg dijela Serije A - Edina Džeku i Ćiru Imobilea (Ciro Immobile), kako na terenu, tako i van njega. 


Obojica idu ranije na spavanje

Istaknuto je da su oba igrača prešla 30 godina, te da su postigli više od 100 golova u Seriji A. Imobile je od 2015. godine, kada je Dijamant prešao u Romu, postigao 35 golova više u Seriji, ali treba napomenuti da on izvodi i penale.

Kada je u pitanju porodičn život, Džeko i Imobile su slični. Imaju po troje djece, dvije kćerke i jednog sina. Edinova supruga Amra ima 233.000 pratilaca na Instagramu, dok Džesika (Jessica), supruga Imobilea, ima milion pratilaca. Italijan živi u sjevernom dijelu Rima, dok je Edin živio u južnom dijelu dok je igrao za Romu...

Inače, ovaj dvojac se najviše razlikuje po ishrani. Džeko je ljubitelj internacionalne kuhinje i nerijetko praktikuje zdravu dijetu, a Imobile voli tradicionalnu italijansku hranu i mediteransku kuhinju.

Džeko u slobodno vrijeme gleda TV serije i filmove na originalnim jezicima, kao i fudbalske utakmice, a Imobile je fan igrica za Playstation.

Obojica idu ranije na spavanje, a velika razlika je i u tetoviranju. Imobile ima veliki broj tetovaža, koje su uglavnom posvećene članovima porodice, a Džeko nije tetovirao svoje tijelo.


Ćiro Imobile. Arhiva

Postigli po šest golova

Na kraju je istaknuto da su oba igrača ljubitelji fudbala od djetinjstva.

Podsjetimo, Džeko i Imobile su ovoj sezoni postigli po šest golova, s tim da je naš as odigrao sedam utakmica, a Italijan utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.