PREMIJER LIGA BIH

Danas na programu tri utakmice: Može li Željezničar zaustaviti Tuzla City

Očekuje nas duel s izuzetno kvalitetnim protivnikom koji je u posljednje vrijeme podigao formu, rekao je Krunić

Tuzla City ove sezone ima ekipu za sami vrh tabele, a Željezničar je podigao formu. FK Željezničar

Piše: P. MUCOVIĆ

16.10.2021

Danas se na programu tri utakmice 13. kola m:tel Premijer lige BiH, a subotnji program će otvoriti duel Leotar - Borac na trebinjskim Policama u 14 sati.


Borac favorit u Trebinju

Trebinjci su u prvom krugu takmičenja osvojili bod u Banjoj Luci, a sada će imati znatno teži zadatak jer aktuelni prvak više nema pravo na kiks, ako se želi vratiti u borbu za odbranu titule. Šef stručnog štaba Boca Nemanja Miljanović danas neće moći računati samo na Dinu Ćorića.

S druge strane terena, Branimir Krunić u kadru nema tri igrača - Milovića, Paranosa i Sekulovića, a upitan je nastup rovitog Mićunovića.

- Pred nama su četiri izazovne utakmice. To su mečevi u kojima imamo svoj cilj, a to je da nastavimo s dobrim igrama i osvajanjem bodova. Prvo iskušenje je u subotu i meč s aktuelnim šampionom BiH - rekao je Branislav Krunić, trener trebinjskog premijerligaša i dodao:

- Očekuje nas duel s izuzetno kvalitetnim protivnikom koji je u posljednje vrijeme podigao formu. Pred nama je zahtjevna utakmica, ali ja sam optimista.

Slično razmišlja i prvotimac Leotara Srđan Andrić .

- Borac je među tri najbolje ekipe na ovim prostorima i očekuje nas jedan od najtežih zadataka ove fudbalske jeseni. Banjalučani igraju sve bolje, ali ovaj meč dolazi u pravom trenutku za nas. Respektiramo Borac, ali sve zavisi od nas - rekao je Andrić.



 


Tuzla City na Grabavici

U drugom današnjem terminu - od 17 sati, Sloboda na Tušnju dočekuje Radnik, a Željezničar Tuzla City.

Klub s Tušnja ima odličnu priliku da prekinu niz od sedam mečeva bez pobjede, dok bi mnogo neizvijesnije trebalo biti na Grbavici. Tuzla City ove sezone ima ekipu za sami vrh tabele, a Željezničar je, kako je to istakao i šef stručnog štaba mlađeg tuzlanskog premijerligaša Husref Musemić,  podigao formu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.