PREMIJERŠIP

Nakratko prekinut meč u Engleskoj: Navijač doživio infarkt

Susret Njukastla i Totenhama prekinut u finišu prvog poluvremena

Trenutak kada su fudbaleri stali sa igrom. TWITTER

E. Ćosić

17.10.2021

Susret 8. kola Premijeršipa između Njukastla i Totenhama je prekinut u posljednjim trenucima prvog poluvremena nakon što je jedan od navijača na tribinama doživio infarkt.

Brzom reakcijom fudbalera Totenhema, prije svih Serhija Regilona (Sergio Reguilon) i Erika Dajera koji su alarmirali sudiju ovog meča Andreu Marineru (Marriner), a ovaj je prekinuo meč. Ljekarske ekipe su se uputile na tribine do navijača.

Trenutak kada je Regilon alarmirao sudiju Marinera. TWITTER

Sudija Mariner je igrače uputio u svlačionicu. Podsjećamo, nešto slično se danas dogodilo u Njemačkoj gdje je na utakmici rukometne Bundeslige između Bergišera i Veclara navijač doživio infarkt, a susret je prekinut i nije se nastavljao


Igrači obje ekipe su se vratile na travnjak Sent Džejms Parka. Nastavit će se utakmica. Navijači sa tribina aplaudiraju Serhiju Regilonu, fudbaleru Totenhema koji je među prvima reagovao i ukazao sudiji Marineru na tribine gdje je bio navijač.

Prema najnovijim informacijama, navijač je na nosilima iznesen sa stadiona. Inače, do prekida je bilo 2:1 za Totenhem. Njukastl je poveo u 2. minuti pogotkom Kaluma Vilsona (Callum Wilson), a onda su Tangaj Endombele (Tanguy Ndombele) i Hari Kejn (Harry Kane) donijeli preokret svom timu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.