ODUŠEVILI JAVNOST

Premijer liga nagradila Totenhemov dvojac

Regilon i Dajer odigrali značajnu ulogu u spašavanju navijača koji je doživio infarkt na tribinama stadiona

Regilon alarmirao sudiju, Dajer trčao po defibrilator. TWITTER

E. Ćosić

17.10.2021

Totenhem je u okviru 8. kola engleske Premijer lige pobijedio Njukastl sa 3:2, ali je meč sa pet golova obilježio nemili događaj na tribinama. Naime, u 40. minuti je pozlilo jednom navijaču na tribinama Sent Džejms Parka, pa je utakmica bila prekinuta.

Navijaču je na vrijeme ukazana pomoć i tako je izbjegnuta tragedija. Velika zasluga za to ide Totenhemovom dvojcu Serhio Regilonu (Sergio Reguilon) i Eriku Dajeru (Eric Dajer). Regilon je pritrčao sudiji i objasnio mu da se nešto događa na tribinama, dok je Dajer otrčao do klupe Totenhema kako bi uzeo defibrilator.

- Pogledao sam tribine i navijače te sam vidio kako viču 'stanite, stanite'. Pokazivali su da nekoga oživljavaju pa sam prišao sudiji i rekao mu da se neko srušio. Zamolio sam ga da zaustavi utakmicu - objasnio je Regilon.

Reakcija Regilona i Dajera je oduševila fudbalski svijet, a Premijer liga ih je obojicu nagradila titulom igrača utakmice. Dajer je nespretnim autogolom postavio konačnih 3:2, ali je Premijer liga pokazala da je život i fer-plej iznad rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.