PORTUGALAC IZVAN KONTROLE

Bijesni Murinjo urlao na sudiju i unosio mu se u lice

Obrušio se na Orsata, koji nije priznao gol Romi

Murinjo u napadu na četvrtog sudiju. AGENCIJE

A. V.

18.10.2021

Juventus je sinoć u derbiju osmog kola italijanske Serije A savladao Romu golom Mojzea Kena (Moise Kean) iz 16. minute.

Roma je u 44. minuti imala penal za izjednačenje. Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini) se okliznuo i poklonio je loptu gostima, Tejmi Ejbraham (Tammy Abraham) se sjurio prema golu, Danilo ga je zaustavio, a u nastavku akcije lopta je stigla do Henriha Mihtarjana (Henrikh Mkhitaryan) kojeg je srušio Vojček Ščesni (Wojciech Szczesny). Sudija Orsato je pokazao na bijelu tačku i nije priznao gol Romi koja je zabila iz gužve.

Trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je cijelu situaciju popratio divljanjem i unošenjem u lice četvrtom sudiji, a da stvar bude gora po Romu, pobrinuo se Ščesni koji je obranio penal Džordanu Veretuu (Jordan Veretout).

Portugalski stručnjak je nakon utakmice izjavio da je njegov tim bio bolji i da je zaslužio pobjedu.

- Nadam se da će neko iz Juventusa smoći hrabrosti i reći da smo bili mnogo bolji u ovoj utakmici. Često sam igrao na ovom stadionu i nezasluženo sam pobjeđivao. Sada smo apsolutno zaslužili da pobijedimo, a izgubili smo - rekao je Murinjo, koji se osvrnuo i na spornu situaciju.

- Nisam vidio snimak šta se događalo pa neću komentarisati. Međutim, ostavimo to po strani. Hajde da pričamo o tome koliko su dobro igrali moji momci. Semafor pokazuje da smo izgubili, ali ja nemam riječi da iskažem koliko sam ponosan na ono što su prikazali na terenu - izjavio je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.