ITALIJANSKI SUDIJA

Orsato se fudbaleru Rome pravdao u tunelu: Ljutite se jer sam vam dao penal

Sporni trenutak obilježio derbi, kada je Orsato poništio gol "Vučici" i dosudio joj jedanaesterac

Orsato raspravlja sa Kristanteom. SCREENSHOT

E. Ćosić

18.10.2021

U jednom od derbija 8. kola italijanske Serije A Juventus se sa 1:0 pobijedio Romu. Jedini pogodak viđen je u 16. minuti kada je Mojze Ken (Moise Kean) pogodio nakon centaršuta Matije De Šilja (Mattia De Sciglio).

Roma je u samom finišu prvog poluvremena stigla do izjednačenja, nakon što je poslije pravog karambola lopta stigla do Tejmija Ebrahama (Tammy Abraham), a ovaj je poslao u mrežu. Međutim, sudija Danijele Orsato je poništio pogodak, te pokazao na bijelu tačku.

Trener "Vučice" Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je pobjesnio, naročito nakon što je Vojček Ščešni (Woyciech Szczesny) odbranio penal Džordanu Veretuu (Jordan Veretout). Na kraju je utakmica završila rezultatom 1:0, a nakon meča u Torinu pojavio se snimak iz tunela Alijanc stadiona na kojem se vidi da se Romin fudbaler Brajan Kristante (Bryan Cristante) raspravlja sa sudijom Orsatom koji mu je objašnjavao svoju odluku.

- Ne postoji nešto poput prednosti nakon penala. Fudbaleri su stali sa igranjem nakon mog zvižduka. Igrači su stali s igrom nakon što sam svirao. Dao sam vam penal, jeste li ljuti na mene što sam vam ga dosudio.  - govorio je Orsato.

Zanimljivu scenu iz tunela stadiona pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.