SA GOSTOVANJA IZ TRABZONA

Igrače Fenera na aerodromu dočekalo hiljade navijača, Ezil ih oduševio porukom

U taboru Fenerbahčea smatraju da ih je sudija Ali Sansalan pokrao u derbiju 9. kola

Navijačima se obratili Ezil, trener Pereira i predsjednik Ali Koč. TWITTER / AVAZ

E. Ćosić

18.10.2021

Fudbaleri Fenerbahčea izgubili su na gostovanju kod Trabzonspora (3:1) u derbiju 9. kola turske Super lige. Bio je to okršaj prvoplasiranog Trabzona i drugoplasiranog Fenera, a suđenje Alija Sansalana izazvao je revolt kod navijača "crno-žutih".

Oni su dočekali svoje ljubimce na aerodromu, a pristalicama su se obratili predsjednik kluba Ali Koč (Koc), te prvotimac Mesut Ezil (Ozil) i trener Vitor Pereira. Fener je poveo u ranoj fazi, ali je sudija Ali Sansalan isključio Min jae Kima uz 23. minuti. Igrači Trabzonspora su iskoristili igrača više i napravili preokret. 


Iz Fenerbahčea su istakli veliko nezadovoljstvo suđenjem, te su uputili oštre kritike smatrajući da su pokradeni. Nekoliko hiljada navijača je dočekalo igrače u zračnoj luci Sabiha Gokčen (Gokcen), dajući do znanja da stoje iza svojih igrača, a oduševljenje pristalica "crno-žutih" izazvao je Mesut Ezil koji je poslao poruku da će klub biti prvak bez obzira na sve.

- Sve dok su navijači Fenerbahčea iza nas, bit ćemo prvaci - poručio je Ezil.

Inače, Fener je poveo u 3. minuti golom Dijega Rosija (Rossi). Poravnanje je u 25. minuti donio Anastasios Bakasetas. Isti igrač je u 87. minuti pogodio za preokret, a za ovjeru pobjede pobrinuo se Jusuf Sari (Yusuf). Trabzonspor je trenutno prvi tim lige sa 21 osvojenim bodom, dok je Fener drugi sa dva boda manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.