PREMIERŠIP

Arsenal poveo, pa u petoj minuti sudijske nadoknade spašavao glavu

"Topnici" se golom Aleksandra Lakazea u posljednjim trenucima meča spasili poraza

Benteke i Tomas u duelu. TWITTER

E. Ćosić

18.10.2021

Mnogo uzbuđenja viđeno je u malom londonskom derbiju između Arsenala i Kristal Palasa u okviru 8. kola engleske Premijer lige. Iako su "Topnici" poveli već u 8. minuti, u samom finišu su se spasili poraza, bilo je 2:2.

Arsenal je do vodstva doveo Pijer Emerik Obamejang (Pierre Emerick Aubameyang). Rezultatom 1:0 za "Topnike" se otišlo na odmor, a već u uvodnim minutama nastavka gosti su došli do poravnanja. Džordan Aju (Jordan Ayew) je uposlio Kristijana Bentekea (Christian) koji je matirao Arona Remdzejla (Aaron Ramsdale) u 50. minuti za izjednačenje rezultata.

Za potpuni šok na Emirejtsu pobrinuo se Odson Eduar (Odsonne Edouard) koji je u 73. minuti pogodio za preokret "Orlova" sa Selhurst Parka. To je francuskom napadaču bio treći gol u ligi od dolaska iz Seltika. Prva dva je postigao na debiju protiv Totenhema za svega sedam minuta provedenih na terenu.

I kada se činilo da će Arsenal zabilježiti poraz, u posljednjim trenucima meča pogodio je Aleksandar Lakaze (Alexander Lacazette), kojem se lopta sretno odbila nakon pokušaja Bena Vajta (White). 


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.