HRVATSKI REPREZENTATIVAC

I Luka Modrić se našao među Pandorinim papirima: Razlog je kupovina vile od 12 miliona eura

Fudbaler Real Madrida kupio vilu od kontroverznog venecuelanskog advokata Gustava Kastra

E. Ćosić

Modrić: Vilu kupio 2019. godine

Foto: TWITTER


Otkrivanje tajnih poslova političkih, ali i privrednih lidera uzdrmalo je svijet, „Pandorini papiri“ (Pandora Papers) prijete da će bespovratno promijeniti shvatanje umiješanosti politike i razmjene bogatstva svjetske elite.

Na listi svjetskih moćnika koji su skrivali imovinu našlo se i poneko ime iz svijeta sporta. Prvo se otkrio Pep Gvardiola (Guardiola), potom i Roberto Manćini (Mancini), a sada se u "Pandorinim papirima" našao i Luka Modrić.

Potvrđeno je kako hrvatski reprezentativac nije radio ništa protiv zakona, već se njegovo ime tu slučajno našlo. Modrić se povezao sa kontroverznim venecuelanskim advokatom Gustavom Kastrom (Castrom) koji je prije dvije godine u SAD-u kažnjen zbog navodnog pranja novca za kojeg je optužila njegova sestra.

On se nakon problema u SAD-u preselio u Madrid gdje je živio do 2019. godine, a svoju kuću u La Moraleji prodao je Modriću za čak 12 miliona eura. 

Vila ukupno ima deset spavaćih soba, isto toliko kupaonica te dvoetažni dnevni boravak. Tu je i golemi vanjski bazen, igralište za padel, a sadrži još vrt, vinski podrum, teretanu, kino za 18 osoba i garažu za deset automobila. Sadrži i dječju igraonicu od osamdeset kvadrata i prostoriju za masažu, piše "Index.hr".

Više o temi Pandorini papiri

MEĐUNARODNA ISTRAGA
Pandorini papiri otkrili i Manćinijevo bogatstvo
NA VRH

Podijeli članak na