LIGA PRVAKA

Jalčin objavio početni sastav Bešiktaša, svi su tražili igrača s brojem 15

Miralem Pjanić se vratio u tim uoči bitne utakmice "crno-bijelih"

Pjanić: Povrijedio se 24. septembra. ARHIV

E. Ćosić

19.10.2021

Odlične vijesti za navijače Bešiktaša. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić se vratio u sastav i od prve minute će predvoditi "crno-bijele" u jako bitnoj utakmici Lige prvaka.

Bešiktaš dočekuje Sporting u okviru 3. kola grupne faze. Duel je to dvije ekipe koje su ostvarile po dva poraza u prva dva susreta. Podsjećamo, Pjanić se povrijedio 24. septembra u utakmici 7. kola turske Superlige protiv Altaja, a zbog toga ga nije bilo ni na okupljanju reprezentacije BiH. 

Inače, pored Pjanića, u početnom sastavu Bešiktaša su još: Destanoglu, Rozije (Rosier), Velinton (Welinton), Vida, N'Sakala, Žozef (Josef), Gezal (Ghezzal), Tešeira (Teixeira), Larin i Bačuaji (Batshuayi).

Na drugoj strani, Sporting počinje sa sljedećim fudbalerima: Adan, Fedal (Feddal), Koates (Coates), Inasio (Inacio), Poro (Porro), Mateus (Matheus), Palinja (Palhinha), Reis, Goncalveš, Paulinjo (Paulinho) i Sarabija.

Inače, u jučerašnjem obraćanju medijima golman lisabonskog tima Antonio Adan je upravo Pjanića istakao kao najvažnijeg igrača BešiktašaUtakmica počinje u 18:45 sati, a u istom terminu igra se susret između Klub Briža i Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.