LIGA PRVAKA

Stigli sastavi: Za svoje timove počinju Džeko i Krunić

Inter dočekuje Šerif, dok je Milan gost Portu

Džeko: Inter protiv ovogodišnje senzacije. TWITTER

E. Ćosić

19.10.2021

Stigli su početni sastavi i za šest utakmica današnjeg programa koje počinju u 21 sat. Sa posebnom pažnjom pratit ćemo dešavanja sa Đuzepe Meace i Dragaa gdje se sastaju Inter i Šerif, odnosno Porto i Milan.

U početnim sastavima milanskih klubova su dva bh. reprezentativca Edin Džeko i Rade Krunić. I Inter i Milan traže prve pobjede u ovosezonskoj Ligi prvaka. Zanimljivo da je ovo debi za Krunića u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Pored Džeke, za Inter startuju: Handanović, Škrinjar, De Fraj, Dimarko, Perišić, Damfris, Barela, Brozović, Vidal i Martinez. Nasuprot "Nerazura" će Šerif koji će na travnjak Meace istrčati u sljedećih 11: Selandik, Kristijano, Arboleda, Dulanto, Kostanca, Ado, Kolovos, Til, Traore, Bruno i Kastenada.

Što se tiče Milana, pored Krunića u početnom sastavu su još Tatarušanu, Kalabrija, Tomori, Kjer, Benaser, Balo, Tonali, Salemejkers, Leao i Žiru. S druge strane, Porto će utakmicu započeti sa sljedećim igračima: Kosta, Pepe, Diaz, Uribe, Taremi, Mbemba, Vendel, Žoao Mario, Otavio, Serđo Oliveira i Evanilson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.