DEBAKL BEŠIKTAŠA

Pjanić u nevjerici nakon poraza: Došli smo da pobijedimo, ali korneri su nam presudili

Miralem Pjanić se u susretu Bešiktaša i Sportinga vratio nakon povrede i odmah je upisao asistenciju

Pjanić razočaran nakon trećeg poraza u Ligi prvaka. Twitter

M. K.

20.10.2021

Turski Bešiktaš doživio je potop na svom terenu protiv Sportinga u 3. kolu Lige prvaka, poraženi su s 1:4 i sada je tim našeg Miralema Pjanića u veoma teškoj poziciji s minimalnim šansama da se domogne naredne faze.

Pjanić je nakon povrede odigrao solidnu partiju, a upisao je i asistenciju kod jedinog gola Turaka koji još nemaju boda u ovoj grupi u kojoj su još Borusija (D) i Ajaks.

Pjanić je upisao asistenciju nakon ubačaja iz kornera za Kajla Larina (Cyle) koji je donio domaćinu poravnanje na 1:1, ali na kraju njegov klub je doživio težak poraz.

Može se reći da su turskom timu presudili prekidi, odnosno katastrofalne reakcije odbrane nakon kornera jer je upravo na taj način prva dva gola za goste postigao Sebastian Koates (Coates).

- Započeli smo jako dobro, ali korneri su promijenili sve. Došli smo na ovu utakmicu da pobijedimo. Jako nam je žao zbog poraza. U grupi su još tri utakmice. Moramo se što prije vratiti na pobjednički mentalitet i pokušati nešto napraviti, rekao je Pjanić turskim medijima nakon meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.