EVROPA LIGA

Preokret Lestera u Moskvi, poker Dake

Mladi napadač "Lisica" postao tek peti igrač kojem je to pošlo za rukom u ovom takmičenju

Daka: Podvig 23-godišnjeg fudbalera iz Zambije. TWITTER

E. Ćosić

20.10.2021

Lester je ostvario pobjedu nakon velikog preokreta u 3. kolu grupe C Evropa lige u Moskvi. "Lisice" su sa 4:3 savladale Spartak iako su do finiša prvog poluvremena gubile sa 2:0, a onda je na scenu stupio sjajni Patson Daka koji je postigao četiri gola. 

Moskovljani su poveli u 11. minuti kada je poveo Aleksander Sobolev (Alexander), a u 44. minuti prednost je udvostručio Džordan Larson (Jordan Larsson). Pred odlazak na odmor Daka je smanjio zaostatak svog tima.

A onda je u razmaku od šest minuta (48. - 54.) postigao još dva gola za preokret. U 79. minuti je pogodio nakon asistencije Džejmsa Medisona (James Maddison) i tako kompletirao svoj "poker". 

Daka je postao peti igrač u historiji Evropa lige koji je postigao četiri ili više golova na jednom meču. Prije njega, to je pošlo za rukom Aric Aduriz (Aritz), Radamel Falkao (Falcao), Edinson Kavani (Cavani), i Vilijan Hose (Willian Jose).



Ujedno, 23-godišnji Daka je tek drugi igrač koji je to uspio na gostujućem terenu. Do kraja utakmice je Viktor Mozes (Moises) postavio konačnih 4:3.

Nakon ove utakmice, Lester je 2. tim grupe C sa četiri osvojena boda,dok je Spartak treći sa bodom manje. Na vrhu grupe je Legija sa šest bodova koja u četvrtak gostuje Napoliju. Italijanski tim je u prethodna dva kola osvojio samo jedan bod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.