NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Šabanović: Svjesne smo da smo favoriti, ali to moramo i dokazati

Mnogo mi znači što sam dio reprezentacije. Naročito zbog toga što dolazim iz Švedske, ističe Smajić

M. K.

Bh. juniorke spremne za novi trijumf

Foto: FSBIH


Juniorske reprezentativke BiH će danas u Mostaru odraditi trening, a sutra izabranice Dragana Jevtića očekuje utakmica 2. kola kvalifikacija za EP protiv Estonije.

Reprezentativka Elma Smajić očekuje da ekipa ponovi kvalitetnu igru iz 1. kola u kojem je ostvarena ubjedljiva pobjeda nad Armenijom.

- Odigrale smo odlično prvi meč, ispoštovale u potpunosti dogovor iz svlačionice i rezultat nije mogao da izostane. Očekujem da na isti način odigramo sutrašnju utakmicu i da ostvarimo novu pobjedu. Imamo kvalitet i vjerujem da neće biti problema, rekla je Smajić za zvaničnu stranicu Saveza.

Smajić dodaje da joj je velika čast što nastupa u dresu sa nacionalnim grbom.

- Mnogo mi znači što sam dio reprezentacije. Naročito zbog toga što dolazim iz Švedske, a uvijek sam željela da predstavljam Bosnu i Hercegovinu. Moja porodica je također presretna jer nastupam za nacionalni tim.

Vanessa Šabanović je postigla dva gola protiv Armenije, ali u prvi plan ističe kolektiv.

- Prva utakmica je bila perfektna sa naše strane. Od početka smo samo mi bile te koje su se pitale na terenu i odličnom timskom igrom došle smo do ubjedljive pobjede. Postigla sam dva gola, ali da ekipa nije bila na nivou, to ništa be bi vrijedilo. Sigurna sam da ćemo i sutra protiv Estonije biti efikasne i da ćemo doći do novih bodova. Svi smo složni da smo favoriti u ovoj grupi i moramo to na terenu da pokažemo, rekla je Šabanović.

Meč Bosna i Hercegovina-Estonija na programu je sutra u 14:30 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

NA VRH

Podijeli članak na