NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Šabanović: Svjesne smo da smo favoriti, ali to moramo i dokazati

Mnogo mi znači što sam dio reprezentacije. Naročito zbog toga što dolazim iz Švedske, ističe Smajić

Bh. juniorke spremne za novi trijumf. FSBIH

M. K.

21.10.2021

Juniorske reprezentativke BiH će danas u Mostaru odraditi trening, a sutra izabranice Dragana Jevtića očekuje utakmica 2. kola kvalifikacija za EP protiv Estonije.

Reprezentativka Elma Smajić očekuje da ekipa ponovi kvalitetnu igru iz 1. kola u kojem je ostvarena ubjedljiva pobjeda nad Armenijom.

- Odigrale smo odlično prvi meč, ispoštovale u potpunosti dogovor iz svlačionice i rezultat nije mogao da izostane. Očekujem da na isti način odigramo sutrašnju utakmicu i da ostvarimo novu pobjedu. Imamo kvalitet i vjerujem da neće biti problema, rekla je Smajić za zvaničnu stranicu Saveza.

Smajić dodaje da joj je velika čast što nastupa u dresu sa nacionalnim grbom.

- Mnogo mi znači što sam dio reprezentacije. Naročito zbog toga što dolazim iz Švedske, a uvijek sam željela da predstavljam Bosnu i Hercegovinu. Moja porodica je također presretna jer nastupam za nacionalni tim.

Vanessa Šabanović je postigla dva gola protiv Armenije, ali u prvi plan ističe kolektiv.

- Prva utakmica je bila perfektna sa naše strane. Od početka smo samo mi bile te koje su se pitale na terenu i odličnom timskom igrom došle smo do ubjedljive pobjede. Postigla sam dva gola, ali da ekipa nije bila na nivou, to ništa be bi vrijedilo. Sigurna sam da ćemo i sutra protiv Estonije biti efikasne i da ćemo doći do novih bodova. Svi smo složni da smo favoriti u ovoj grupi i moramo to na terenu da pokažemo, rekla je Šabanović.

Meč Bosna i Hercegovina-Estonija na programu je sutra u 14:30 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.