FENOMENALNI PORTUGALAC

Magnet za rekorde: Ronaldo postavio novi rekord Lige prvaka

Napadaču Junajteda Atalanta postala 38. različiti protivnik protiv kojeg je postigao gol

Ronaldo: Iskoristio sjajnu asistenciju Šoa. TWITTER

E. Ćosić

21.10.2021

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je magnet za rekorde. Osim što je najbolji strijelac (135) i igrač s najviše nastupa (179) u Ligi prvaka, Portugalac je sinoć postavio novi rekord.

Naime, do utakmica 3. kola Ronaldo je bio rekorder po broju različitih ekipa kojima je postizao pogotke u Ligi prvaka. Na listi ih je bilo 37, a ona je u utorak Lionel Mesi (Messi) pogodio protiv Lajpciga i izjednačio skor Portugalca.

Međutim, Ronaldo je odmah sutradan vratio rekord u svoje vlasništvo, kada je protiv Atalante u 81. minuti glavom pogodio za veliki preokret i pobjedu "Crvenih đavola".

U dosadašnjoj karijeri Ronaldo je u Ligi prvaka bio strijelac protiv Rome, Milana, Sportinga, Dinamo Kijeva, Liona, Čelzija, Intera, Arsenala, Porta, Ciriha, Marseja, Oksera, Ajaksa, Totenhema, CSKA Moskve, Apoela, Bajerna, Mančester sitija, Borusije Dormund, Mančester junajteda, Galatasaraja, Juventusa, Kopenhagena, Atletika, Šalkea, Bazela, Ludogoreca, Liverpula, Šahtara, Malmea, Volfsburga, PSG-a, Bajer Leverkuzena, Fernecvaroša, Barcelone, te Jang Bojsa, Viljareala i Atalante čije mreže je pogađao ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.