KAPITEN JUVENTUSA

Kjelini o bivšem saigraču: Bilo bi bolje za nas da je Ronaldo otišao ranije

Iskusni italijanski defanzivac komentarisao dobre igre Portugalca u Mančester junajtedu

Kjelini i Ronaldo: Djelili svlačionicu tri godine. TWITTER

E. Ćosić

21.10.2021

U finišu ljetnog prijelaznog roka Kristijano Ronaldo (Cristiano) je nakon tri godine napustio Juventus i vratio se u Mančester junajted. 

Povratak na Old Traford mu prija, a sinoć je postigao gol protiv Atalante za veliki preokret i novu pobjedu "Crvenih đavola" u Ligi prvaka. S druge strane, njegov bivši klub je pobijedio Zenit u Sent Peterzburgu sa 1:0.

Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini) je komentarisao Ronaldove partije, rekavši da bi bilo bolje po "Staru damu" da je Portugalac otišao ranije.

- Ronaldo je otišao 28. avgusta. Bilo bi bolje za nas da je otišao ranije. Platili smo za to što ga više nema tako što smo izgubili neke bodove, ali da je otišao ranije, imali bismo više vremena bolje se pripremiti za novu sezonu - rekao je Kjelini.


Nešto ranije je Leonardo Bonući (Bonucci) prokomentarisao svog doskorašnjeg saigrača, rekavši kako se tim previše uzdao u Ronalda, te da nije bilo timske igre, već su uvijek čekali da on nešto napravi.

Portugalac je u Juventusu proveo tri godine, postigao je 101 gol u 134 utakmica, a osvojio je dva Skudeta i jedan italijanski Kup. Međutim, izostala je Liga prvaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.