REPREZENTATIVAC

Saničanin otkrio zanimljivu priču: Dok je igrao za Rudar radio je u bolnici

Od ovog ljeta fudbaler beogradskog Partizana

E. Ćosić

Saničanin: Do sada odigrao 12 utakmica za "Zmajeve"

Foto: SCREENSHOT


Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin od ljeta je član Partizana u koji je došao iz redova Vojvodine. Karijeru je započeo u Rudaru iz Prijedora, a zanimljivo da je tokom perioda igranja za Prijedorčane, radio i u bolnici.

"Zmaj" se oporavio od koronavirusa zbog kojeg je morao propustiti dvije oktobarske reprezentacije, a svoju zanimljivu životnu priču otkrio je za "N1" televiziju. 

- Odrastao sam u jednom selu pored Prijedora. Nekih trinaest kilometara od grada. Kao klinac počeo sam da treniram jer me otac odveo na trening. Bukvalno na malom betonskom terenu u našem selu. Doslovno mali fudbal. Tu mi je bio prvi trener Željko Macura i tu sam načinio prve fudbalske korake. I tu je sve krenulo. Nisam imao neke ambicije da ću postati jednog dana poznati fudbaler, nego sam otišao da igram fudbal je to voli - rekao je Saničanin, te dodao:

- Išlo je onda tako od omladinskih selekcija Rudara iz Prijedora, pa onda prvi tim. Zatim prelazak u Borac Banja Luka, Mladost Lučani, Vojvodina i danas Partizan. Završio sam medicinsku školu u Prijedoru – opći smjer. Dok sam igrao u Rudaru čak sam uspio i da radim u bolnici. Možda to mnogi ne znaju. Stažirao sam šest mjeseci, jer kad završite srednju morate stažirati da bi kasnije položili državni ispit. I poslije da radite. Jer u tom trenutku nisam posve znao da ću se baviti fudbalom. Ovom prilikom pozdravljam i bolnicu u Prijedoru gdje sam radio pola godine i to je bilo dobro životno iskustvo - kazao je "Zmaj" za "N1".

Saničanin je za "A" reprezentaciju naše zemlje odigrao 12 utakmica, a debitovao je u mandatu Dušana Bajevića. Kompletan intervju pogledajte OVDJE

Više o temi Siniša Saničanin

NA VRH

Podijeli članak na