TRENER ROME

Murinjo pronašao krivca za najteži poraz u trenerskoj karijeri

Početnih 11 Bodo Glimta su kvalitetniji igrači od naših. Sad me više nećete pitati zašto uvijek igram sa istim igračima, poručio je

Murinjo: Ovo mu je bila 1.008 utakmica u trenerskoj karijeri. TWITTER

E. Ćosić

21.10.2021

Roma je u okviru 3. kola Konferencijske lige doživjela katastrofalan poraz protiv norveškog Bodo Glimta koji je slavio sa čak 6:1. Bio je to prvi put da ekipa Žozea Murinja (Jose Mourinho) u njegovoj trenerskoj karijeri na jednoj utakmici primi šest golova, a Portugalac je vodio svoje timove na 1.008 mečeva do sada.

Rimljani su uprkos kombinovanom sastavu bili favorit u Norveškoj, ali su doživjeli debakl. Nakon utakmice medijima se obratio Murinjo, koji je pronašao krivca u ekipi koju je izveo na teren:

- Početnih 11 Bodo Glimta su kvalitetniji igrači od naših. Sad me više nećete pitati zašto uvijek igram sa istim igračima - odbrusio je Murinjo.

Inače, Roma je utakmicu počela u sljedećem sastavu: Patrisijo (Patricio), Rejnolds (Reynolds), Ibanjez (Ibanez), Kumbula (Kumbulla), Kalafiori (Calafiori), Dabro (Darboe), Vilar (Villar), Diavara (Diawara), Perez, El Šaravi (El Shaarawy) i Majoral (Mayoral), dok su u nastavku prilike dobili Kristante (Cristante), Šomurodov (Shomurodov), Mikitarijan (Mkhitaryan), Abraham i Pelegrini (Pellegrini).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.