VELIKI POTENCIJAL

Nestao talentirani Nizozemac, njegovi klubovi ne znaju gdje je

Ihataren je fudbaler Juventusa posuđen Sampdoriji

Ihataren: Odbio Halilhodžića i poziv da igra za Maroko. TWITTER

E. Ćosić

21.10.2021

Veliki talenat nizozemskog fudbala, koji vuče porijeklo iz Maroka zbog kojih se Vahid Halilhodžić nadao da će zaigrati za tu zemlju, Mohamed Ihataren (Ihattaren) nestao je. 

Njegovi klubovi, Juventus i Sampdorija nemaju podatke o tome gdje se on trenutno nalazi. Podsjećamo, on je u finišu ljetnog prijelaznog roka napustio PSV i u transferu vrijednom 1,9 miliona eura stigao u Juventus. "Stara dama" ga je proslijedila na posudbu u Sampdoriju, ali mladi Nizozemac još nije nastupio.

U Italiju je stigao i fizički nespreman jer je imao pet kilograma viška, zbog čega je u Sampdoriji trenirao po posebnom programu. Navodno je otputovao u Nizozemsku iz porodičnih razloga, a trebao je nastupiti ove sedmice protiv Kaljarija i Specije. 

- Ne znamo gdje je on sada. Otišao je u trenutku kada je napokon skinuo pet kilograma viška koje je imao po dolasku u klub. On bi ove sedmice sigurno igrao protiv Kaljarija i Specije - rekao je Sampdorijin trener Roberto D'Aversa.

Njegov zastupnik je kontroverzni agent Mino Raiola, koji se nije oglašavao po pitanju nestanka njegovog fudbalera, dok su i iz Sampdorije i Juventusa poručili da ne znaju gdje je igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.