VELIKI POTENCIJAL

Nestao talentirani Nizozemac, njegovi klubovi ne znaju gdje je

Ihataren je fudbaler Juventusa posuđen Sampdoriji

E. Ćosić

Ihataren: Odbio Halilhodžića i poziv da igra za Maroko

Foto: TWITTER


Veliki talenat nizozemskog fudbala, koji vuče porijeklo iz Maroka zbog kojih se Vahid Halilhodžić nadao da će zaigrati za tu zemlju, Mohamed Ihataren (Ihattaren) nestao je. 

Njegovi klubovi, Juventus i Sampdorija nemaju podatke o tome gdje se on trenutno nalazi. Podsjećamo, on je u finišu ljetnog prijelaznog roka napustio PSV i u transferu vrijednom 1,9 miliona eura stigao u Juventus. "Stara dama" ga je proslijedila na posudbu u Sampdoriju, ali mladi Nizozemac još nije nastupio.

U Italiju je stigao i fizički nespreman jer je imao pet kilograma viška, zbog čega je u Sampdoriji trenirao po posebnom programu. Navodno je otputovao u Nizozemsku iz porodičnih razloga, a trebao je nastupiti ove sedmice protiv Kaljarija i Specije. 

- Ne znamo gdje je on sada. Otišao je u trenutku kada je napokon skinuo pet kilograma viška koje je imao po dolasku u klub. On bi ove sedmice sigurno igrao protiv Kaljarija i Specije - rekao je Sampdorijin trener Roberto D'Aversa.

Njegov zastupnik je kontroverzni agent Mino Raiola, koji se nije oglašavao po pitanju nestanka njegovog fudbalera, dok su i iz Sampdorije i Juventusa poručili da ne znaju gdje je igrač.

NA VRH

Podijeli članak na