RAZOČARANI IZBOROM

BH Fanaticosi: U Savez je ušao dokazani ratni huškač i mrzitelj svega bosanskog

Za predsjednika Komiteta za medije u FSBiH postavljen je šovinista Dragiša Ćo(r)sović, poručili su iz navijačke grupe

M. K.

BH Fanaticosi su u žestokom "ratu" sa Savezom

Foto: FACEBOOK


Navijačka grupa koja prati nastupe naših sportskih reprezentacija širom svijeta, BH Fanaticos, oglasila se povodom najnovijih imenovanja u FSBIH.

Ono što je posebno skrenulo pažnju jeste imenovanje kontroverznog novinara Dragiše Ćorsovića na mjesto predsjednika Komiteta za medije.

BH Fanaticosi su putem svog FB profila poručili sljedeće:

"Novi cirkus u režiji FSBIH - već odavno prestalo je biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog, Dragiša Ćo(r)sović. Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu. "Gol je postigao igrač sa brojem 9 na leđima", riječi su Dragiše. Sa jedne strane to je sasvim OK, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a sa druge strane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH.

NE DOZVOLITE DA VAM BAHATI POJEDINCI UNIŠTE KULT REPREZENTACIJA, NE DOZVOLITE DA VAS UDALJE I OTJERAJU OD ONOGA ŠTO VOLITE.

Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi ZLOTVORI su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg fudbala i patriotski podstrek.

BHFanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ!", stoji u objavi ove poznate bh. navijačke grupe.

NA VRH

Podijeli članak na