BIVŠI REPREZENTATIVAC

Ibišević u novoj ulozi: Slično kao kada sam i igrao

Od avgusta je zadužen za treninge napadača Herte

E. Ćosić

Ibišević: Prva faza kao trenera

Foto: TWITTER


Nekadašnji reprezentativac Vedad Ibišević okončao je igračku karijeru, ali je i dalje ostao u fudbalu. Od avgusta je član stručnog štaba berlinske Herte, gdje je zadužen za trening napadača tog tima. O novom poslu, te kako se snalazi u ovoj ulozi Ibišević je govorio za njemački "rbb24". 

- Ovo je trenutno moja prva faza kao trenera i moram najprije da steknem iskustvo. Moram reći da je prilično slično kao kada sam bio igrač. Već mogu sebe da zamislim da jednog dana budem samostalni trener jednog tima, ali trenutno moram da se usavršavam i imam puno vremena pred sobom - rekao je Ibišević, čijim radom je zadovoljan šef stručnog štaba Pal Dardai.

- Jako smo zadovoljni s Vedadom, iako on još mora da pronađe svoj smjer i da odluči kakav trener želi biti. Ima dobru karizmu, puno priča s igračima. Nama trebaju takvi pobjednici. Nemamo uvijek isto mišljenje, ali hemija je ispravna i to je najvažnije. Vedad je pozitivan i to nam pomaže - poručio je trener Herte.

Inače, Dardai je u intervjuu datom 2015. godine poručio da je Ibišević bio idealan napadač, baš poput onakvog kakvog je zamišljao. 

- On mi je bio napadač iz snova. Visok, opasan pred golom, dobar u igri glavom, agresivan i iskusan - rekao je svojevremeno Dardai za Ibiševića koji je na 344 bundeligaške utakmice postigao 127 utakmica.

- Svaki od tih momaka imaju svoju kvalitetu, a moj cilj i posao je da izvučem najbolje iz njih. Hoću li uspjeti, pokazat će se u subotu protiv Borusije Menhengladbah - rekao je Vedator.

NA VRH

Podijeli članak na