LEGENDARNI BRAZILAC

Ronaldinjo: Nisam mislio da će Mesi ikada obući dres PSG-a

Zlatna lopta iz 2005. godine komentarisao tim Parižana

Susret Mesija i Ronaldinja uoči utakmice PSG - Lajpcig. TWITTER

E. Ćosić

22.10.2021

Nekada najbolji fudbaler svijeta i jedan od omiljenih igrača svog vremena legendarni Ronaldinjo (Ronaldinho) bio je počasni gost svog bivšeg kluba PSG-a na meču Lige prvaka protiv Lajpciga.

Uoči početka utakmice Ronaldinjo se pored travnjaka susreo i srdačno pozdravio sa nekadašnjim saigračem iz Barcelone Lionelom Mesijem (Messi). Brazilac je za "Le Parisien" prokomentarisao tim Parižana, kao i Mesija i Nejmara (Neymar).

- Bilo je lijepo vidjeti ih. Svi u Brazilu znaju koliko Nejmar vrijedi, uprkos tome što prolazi kroz teško razdoblje - rekao je Ronaldinjo, te se osvrnuo na Mesija, za kojeg kaže da nije ni pomislio da će nekad nositi dres PSG-a:

- Njegove sam kvalitete upoznao kad smo trenirali zajedno u Barceloni. Nisam mislio da će ikada obući dres PSG-a. Mislim da mogu ciljati trofej u Ligi prvaka. Kada u ekipi imate takve igrače nije problem misliti da se velike stvari mogu dogoditi - poručio je legendarni Brazilac.

Inače, Ronaldinjo je imao volio partijati, ali dobitnik Zlatne lopte iz 2005. godine smatra da ne bi bio bolji fudbaler da se manje zabavljao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.