REALOVCI O RITUALIMA

Modrić otkrio čije slike ima na kostobranima, treneri ga čekaju dok ih izljubi

Hrvatski fudbaler gostovao u zanimljivom videu zajedno sa Alabom i Vaskezom

Modrić: Porodica i vjera mu iznad svega. SCREENSHOT

E. Ćosić

22.10.2021

Real Madrid je objavio zanimljiv video u kojem su gostovali prvotimci kraljevskog kluba Luka Modrić, David Alaba i Lukas Vaskez (Lucas Vasquez). Kapiten hrvatske reprezentacije Modrić tom prilikom otkrio je svoje rituale pred izlazak na teren.

Naime, on uvijek zakorači lijevom nogom, a onda prije zagrijavanja skine prsten i lančić. Modrić je pokazao svoje kostobrane na kojima se nalaze fotografije Isusa Krista, supruge Vanje, te njihovo troje djece, Eme, Ivane i Sofije.

Poljubim kostobrane prije nego što ih stavim jer su na njima fotografije moje porodice. I to je to - rekao je Modrić, otkrivši da na putovanja nosi svoj iPad, gleda filmove i sluša muziku. O muzičkom ukusu nije želio govoriti, kazao je kroz šalu.

Modrić je svojim kostobranima javno govorio u aprilu 2019. godine, rekavši da su na njima njemu najvažnije osobe. Zanimljivo da ga je nekadašnji trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) znao čekati dok izljubi kostobrane i tek bi mu onda prišao, da mu podijeli instrukcija za ulazak u igru.

Video gostovanja Modrića, Alabe i Vaskeza možete pogledati OVDJE.

Scena iz prošle sezone: Zidan čeka Modrića da izljubi kostobrane. SCREENSHOT / 24sata.hr

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.