BROJKE

Četiri najveća poraza u novijoj historiji Rome: U dva debakla igrao Pjanić, u jednom i Džeko

Sinoć je "Vučica" izgubila na gostovanju kod Bodo Glimta sa čak 6:1

Scena sa Olimpika iz 2015. godine kada je Bajern slavio sa 7:1. TWITTER

Piše: E. Ćosić

22.10.2021

Fudbaleri Rome iznenadili su fudbalski vijest pošto su izgubili na gostovanju kod Bodo Glimta u 3. kolu grupne faze Konferencijske lige sa čak 6:1. 

Istina, trener "Vučice" Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je promiješao sastav, ali to svakako nije izgovor za katastrofalnu partiju njegovog tima. Zanimljivo da je to bio prvi put da ekipu koju predvodi portugalski stručnjak primi šest golova na jednoj utakmici. Ujedno, meč u Norveškoj je bio 1.008. u trenerskoj karijeri "Posebnog".



Poraz protiv Bodo Glimta je jedan od četiri najteža poraza u historiji kluba. Roma je dva puta gubila sa 7:1 i to od Mančester junajteda i Bajern Minhena, a identičnim rezultatom kao iz Norveške gubila je od Barcelone.

"Sedmica" Junajteda

Bilo je to četvrtfinale Lige prvaka u sezoni 2005/06. Na Olimpiku je bilo 1:1, pa je uslijedio revanš na Old Trafordu. "Crveni đavoli" su doslovno pregazili Romu. Junajted je poveo preko Majkla Kerika (Michael Carrick) u 11. minuti, u 17. je pogodio Alan Smit (Smith), a dvije minute kasnije i Vejn Runi (Wayne Rooney). 

U 44. i 49. minuti golove je postizao Kristijano Ronaldo (Cristiano), Kerik je do drugog pogotka došao u 60 minuti, a sedmi gol za Junajted bio je djelo Patrisa Evre (Patrice) u 81. minuti. Utješni gol na drugoj strani postigao je Danijele De Rosi (De Rossi) u 69. minuti utakmice. Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Sljedeći debakl Roma je doživjela 2015. godine kada je Bajern u okviru grupne faze savladao "Vučicu" usred Rima sa 7:1. Arjen Roben (Robben) je postigao dva gola (9. i 30. minuta), a po pogodak su dodali Mario Gece (Gotze), Robert Levandovski (Lewandowski), Tomas Miler (Thomas Muller), Frank Riberi (Franck Ribery) i Đerdan Šaćiri (Xherdan Shaqiri). Na drugoj strani u strijelce se upisao Žervinjo (Gervinho), a bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao 79 minuta ove utakmice u redovima Rome. Golove s ove utakmice možete pogledati na linku.

Utješni gol Džeke

Novi potop Roma je doživjela godinu kasnije. Također, u grupnoj fazi, a ovog puta "Vučica" je izgubila na gostovanju kod Barcelone sa 6:1. U ovom meču igrala su dva bh. reprezentativca, Miralem Pjanić i Edin Džeko, a ovaj drugi je postigao utješni gol.

Po dva pogotka za Barcelonu postigli su Luis Suarez (15. i 44. minut) i Lionel Mesi (Messi - 18. i 60. minut), a u strijelce su se upisali još Džerar Pike (Gerard Pique - 56. minut) i Adriano (77. minut). Džeko je iskoristio centaršut Luke Dinja (Lucas Digne) i u sudijskoj nadoknadi pogodio. Pogotke pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.