ŽELE BITI SPREMNI

Vulvsi na zahtjev igrača održali trening i predavanje o održavanju života

Nikada ne znate kada bi vam ove vještine mogle biti potrebne, napisano je na zvaničnom klupskom nalogu

Sa podučavanja igrača Vulvsa. TWITTER

Piše: E. Ćosić

22.10.2021

Fudbaleri engleskog premijerligaša Vulverhemptona tražili su od kluba da im se u klupskim prostorijama održi osnovno predavanje i trening o održavanju života.

Igrači tima sa Molinoa žele biti spremni pružiti pomoć u slučaju da do takve situacije dođe. Podsjećamo, proteklog vikenda na utakmici Njukastla i Totenhema jedan navijač je doživio infarkt, a spašen je zahvaljujući brzoj reakciji jednog od članova ljekarskog tima. 

Kada su ovakve situacije u pitanju, ne možemo, a da se ne prisjetimo Kristijana Eriksena (Christian) koji je doživio udar na utakmici Evropskog prvenstva. Zatajanje rada srca odnijelo je živote u svijetu fudbala. Sreće nisu imali Mark Vivijen Fo (Marc Foe), Miklos Feher, Antonio Puerta, Danijel Harke (Jarque) i nekadašnji igrač Livorna Piermario Morosini koji su pretrpjeli srčani udar na terenu i nisu se uspjeli spasiti.

- Na zahtjev naših igrača smo održali osnovni trening održavanja života u Komptonu. Nikada ne znate kada bi vam ove vještine mogle biti potrebne. Budi spreman - napisano je na zvaničnom Twitter nalogu Vulvsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.