PREMIJER LIGA

Arsenal počastio navijače odličnom partijom i pobjedom, Obamejang stiže Van Persija

Gaboncu je ovo bio 43. premijerligaški gol za "Topnike" na Emirejtsu

Slavlje domaćih igrača na Emirejtsu. TWITTER

E. Ćosić

22.10.2021

Deveto kolo engleske Premijer lige otvoreno je duelom Arsenala i Aston Vile. "Topnici" su na Emirejtsu odigrali odličnu utakmicu i na kraju ubilježili pobjedu rezultatom 3:1.

Za tim Mikela Artete pogađali su Tomas Parti (Thomas Partey), Pijer Emerik Obamejang (Pierre Emerick Aubameyang) i Emil Smit Rou (Emile Smith Rowe), dok je utješni gol za goste bio djelo Džejkoba Remzija (Jacob Ramsey).

Arsenal je u prvom poluvremenu imao čak 14 udaraca na gol, od čega je pet išlo u okvir. Imao je Arsenal i penal, ali ga u gol nije uspio pretvoriti Obamejang u 22. minuti. Gabonac se iskupio u šestoj minuti nadoknade prvog poluvremena. To mu je bio 43. premijerligaški gol na stadionu Arsenala, a trebaju mu još tri da stigne Robina Van Persija (Van Persie).

Također, Obamejang je uspio postići gol za Arsenal svakog dana u sedmici, a do večeras mu je nedostajao pogodak postignut u petak.


Arsenal je sada 9. tim lige sa 14 osvojenih bodova nakon devet odigranih utakmica, dok je Aston Vila 13. sa četiri boda manje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.