PREMIJER LIGA BIH

Mostar u centru pažnje: Zrinjski i Sarajevo igraju derbi 14. kola

Na programu još dva susreta

S prošlog duela Sarajeva i Zrinjskog na Koševu. ARHIV

Piše: A. V.

23.10.2021

Danas su u m:tel Premijer ligi BiH na programu tri susreta, a derbi u Mostaru od 17.00 sati igraju Zrinjski i Sarajevo.

Zrinjski je trenutni lider s 30 bodova, čak devet više u odnosu na Sarajevo, koje se nalazi na trećem mjestu.

"Plemićima" je pripao prvi ovosezonski duel s bordo timom, koji su dobili na Koševu s 0:2, a i danas će biti favoriti, iako njihov trener Sergej Jakirović smatra da su šanse podjednake.

-  Sastaju se dva najtrofejnija kluba u zadnjih dvadesetak godina. Dolazi nam iznimno neugodan protivnik kojeg nismo zadnjih pet utakmica ovdje pobijedili (ja sam bio samo jednu, 1:1 na proljeće). Puno smo uspješniji bili na Koševu, barem u mom mandatu. Po formi smo mi vjerojatno favoriti, ali u derbijima su šanse 50-50 - kazao je Jakirović.

Sarajevo će, s druge strane, imati veliki motiv, s obzirom da sutra proslavlja 75. rođendan i svojim navijačima želi pokloniti pobjedu. Njoj se nada i Goran Sablić.

- Sutra nas očekuje derbi s najefikasnijom i ovom trenutku možda najboljom ekipom u Premijer ligi. Idemo dole uvjereni da možemo pružiti svoju najbolju utakmicu i naravno uzeti bodove. Znamo da neće biti lako jer je momčad Zrinjskog jako efikasna s jako visokim intenzitetom i ne daje puno predaha i nekakvih vremenskih perioda za vrijeme utakmice da protivnik dođe sebi. Imamo neke dvije varijante taktičke za fazu napada i odbrane. Vjerujem da smo se dobro pripremili i da ćemo sutra pružiti dobru utakmicu s nadamo da ćemo se vratiti zadovoljni kući - rekao je Sablić.

Sarajevo i Zrinjski do sada su odigrali 61 utakmicu. Skor je na strani bordo tima, koji je upisao 26 pobjeda, dok je mostarski klub slavio u 16 navrata. 

Mozzart Bet prednost daje Zrinjskom, na čiju pobjedu nudi kvotu 1.80.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Od 13.00 sati bit će odigrana dva meča. Leotar će ugostiti Slobodu, dok oslabljeni Velež bez nekoliko prvotimaca gostuje Rudar Prijedoru.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.