SJAJNI POLJAK

Levandovski postigao novi gol i zaprijetio rekordu Gerda Milera

Današnji pogodak protiv Hofenhajma bio mu je 34. u kalendarskoj godini

Levandovski: Odličan pogodak sa nekih 20ak metara. TWITTER

E. Ćosić

23.10.2021

Bajern je u 9. kolu Bundeslige slavio uvjerljivu pobjedu protiv Hofenhajma rezultatom 4:0, a jedan od pogodaka "Bavaraca" bilo je djelo Roberta Levandovskog (Lewandowski)

Sjajni Poljak je sa ruba šesnaesterca majstorski pogodio u 30. minuti meča. To je bio njegov deseti ligaški gol ove sezone, čime se usamio na čelu liste strijelaca Bundeslige. Erling Haland (Haaland) je trenutno na devet pogodaka, ali je Norvežanin trenutno van stroja zbog povrede.

Levandovskom je današnji gol bio 34. ligaški u ovoj kalendarskoj godini. Tako je napadač Bajerna izjednačio svoj rekord, a sada prijeti i skoru legendarnog Gerda Milera (Muller) koji je 1972. godine postigao 42 ligaška gola.

Inače, za Bajern su danas pogađali još Serž Gnabri (Serge Gnabry), Erik Čupo Motan (Eric Chupo Moting) i Kingsli Koman (Kingsley Coman).

Danas su odigrana još četiri susreta 9. kola Bundeslige, a Borusija je pobijedila Arminiju Bilefeld (3:1), Lajpcig je bio bolji od Grojter Furta (4:1), dok je Frajburg slavio na gostovanju kod Volfsburga (2:0). U posljednjoj utakmici dana Herta je trijumfovala protiv Borusije Menhengladbah (1:0).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.