SERIE A

U susret derbiju Italije: Kakav učinak Džeko ima protiv Juventusa

"Dijamant" odigrao deset utakmica protiv Tima iz Torina

Džeko: Prvi pogodak za Romu postigao upravo protiv Juventusa. TWITTER

Piše: E. Ćosić

24.10.2021

Večeras se u okviru 9. kola italijanske Serije A sastaju Inter i Juventus. Derbi Italije igra se na Đuzepe Meaci sa početkom od 20:45 sati, a jedan od igrača od kojeg će se očekivati mnogo je napadač "Nerazura" Edin Džeko.

"Dijamant" odlično igra otkako je stigao u Inter, a na 11 utakmica postigao je sedam golova, od čega šest u italijanskom prvenstvu. Večerašnji okršaj s Juventusom bit će mu ukupno 11., a prvi otkako je napustio Romu.

Džeko sa "Vučicom" nije imao mnogo uspjeha protiv "Stare dame". Na deset mečeva ostvarene su samo dvije pobjede, te dva remija uz šest poraza. Kada je riječ o Edinovom učinku, on je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. 

Upravo prvi gol za Romu postigao je protiv Juventusa u duelu 2. kola sezone 2015/16 kada je rimski tim slavio sa 2:1, a za "Vučicu" je tada pogodio i Miralem Pjanić.

Džeko je bio koban za Juventus još u sezoni 2018/19 kada je u pobjedi Rome (2:0) postigao gol i upisao asistenciju. Juventus je daleko od omiljene "mušterije" Džeke koji najviše voli igrati protiv Mančester junajteda (9), Vitorije Plzen (9), Štutgarta (8), Sampdorije (7), Atalante (7), Bolonje (7) i Hofenhajma (7).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.