FRANCUSKA

Pariz i Marsej igrali bez pogodaka u uzavreloj atmosferi na Velodromu

Mreže se tresle u dva navrata, ali su golovi poništavani zbog ofsajda

Gosti kornere izvodili uz zaštitu policijskih službenika. TWITTER

E. Ćosić

24.10.2021

Fudbaleri Marseja i PSG-a odigrali su dobru utakmicu u okviru 11. kola francuske Lige 1. Izostali su samo golovi, pošto je meč na Velodromu završen rezultatom 0:0.

Dva puta se tresla. Prvo u 14. minuti kada je Marsejov Luan Peres zatresao svoju mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda u akciji koja je prethodila golu. Sedam minuta kasnije je Arkadiuš Milik (Arkadiusz) pogodio za erupciju oduševljenja navijača na stadionu, ali je i njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U finišu prvog dijela zaprijetio je Lionel Mesi (Messi), ali je lopta prozujala pored aut linije. Od 57. minute gosti iz Pariza su igrali s igračem manje, jer je Ašraf Hakimi (Achraf) zaradio direktan crveni karton zbog prekršaja kao posjednji igrač u odbrani.

Zanimljiv trenutak dogodio se u 73. minuti kada je jedan navijač utrčao na teren i prekinuo dobar kontranapad PSG-a. On je dotrčao do Mesija, ali su ga redari stigli i odveli sa travnjaka. 

Na kraju je meč okončan bez golova. Na tribinama Velodroma je bila uzavrela atmosfera, a viđene su i nesvakidašnje scene. Policijski službenici su čuvali Parižani kada bi izvodili kornere. 


PSG je ostao vodeći tim lige sa 28 osvojenih bodova, dok je Marsej 4. sa 18 bodova, ali i utakmicom manje. Između su se umiješali Lens sa 21 bodom, te Nica sa 19 koja ima i meč manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.