KRIZA NA OLD TRAFORDU

Ništa od Zidana: Samo jedan trener se ne boji sjesti na užarenu klupu Junajteda

Junajted ne igra dobro već odavno, a nova sramota je, ako je vjerovati pisanju engleskih medija, bila "kap koja je prelila čašu"

Italijan bi navodno preuzeo klupu Junajteda. AFP

M. K.

26.10.2021

Menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer), nalazi se blizu otkaza nakon debakla od 0:5 protiv Liverpula.

Junajted ne igra dobro već odavno, a nova sramota je, ako je vjerovati pisanju engleskih medija, bila "kap koja je prelila čašu", te, iako se danas spominjao ostanak Norvežanina na klupi, činjenica je da su u Mančesteru svjesni da im treba osvježenje na klupi, vjerovatno "najvrelijoj" u svijetu fudbala trenutno.

Među kandidatima pojavilo se ime Zinedina Zidana (Zinedine Zidane), ali je nakon toga ESPN objavio kako Francuz neće na "Old Traford" jer prosto nije zainteresovan zbog izuzetno komplikovane situacije u Junajtedu i ogromnog pritiska koji bi ga tamo dočekao, a razlog može ležati i u činjenici da je Zidan blizu preuzimanja selekcije Francuske.

Zato bi klupu Junajteda prihvatio čovjek koji poznaje odlično engleske uslove - Antonio Konte (Conte), kojeg tamošnji mediji sve više povezuju sa klupom višestrukog prvaka Engleske.

Poznati novinar Đanluka di Marco (Gianluca Di Marzio) tvrdi da je već uspostavljen kontakt između kluba i poznatog trenera. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.