NJEMAČKI KUP

Bajern ne pamti ovakav debakl: "Petarda" Borusije Menhengladbah

Borusija Menhengladbah za samo poluvrijeme postigla tri gola

Bensabini postigao dva gola. TWITTER

E. Ćosić

27.10.2021

Borusija Menhengladbah se igra s Bajernom u prvom poluvremenu utakmice šesnaestine finala njemačkog Kupa. Domaći na su nakon samo 45 minuta igre na Borusija Parku imali prednost od 3:0, da bi u nastavku za 13 minuta dodali još dva gola i vode sa čak 5:0 protiv Bajerna.

Manuel Nojer (Neuer) je kapitulirao već u 2. minuti. Nakon asistencije Brila Embola (Breel) pogodio je Kuadio Kone. Rami Bensebaini (Ramy) je udvostručio prednost u 15. minuti, a šest minuta kasnije je pogodio za 3:0.

I u nastavku je Menhengladbah nastavio gdje je stao krajem prvog poluvremena. Bril Embolo je sa dva pogotka dodatno potopio Nojera i društvo. Napadač švicarske reprezentacije je pogodio u 51. i 58. minuti.

Ovo je najteži poraz Bajerna još od 1978. godine i Fortune Dizeldorf (7:1). Zanimljivo i da je Borusija Menhengladbah postala prva ekipa koja je postigla tri gola za 21 minutu protiv Bavaraca u ovom takmičenju.



Inače, Bajern je u ovu utakmicu ušao u jakom sastavu: Nojer (Neuer), Dejviz (Davies), Hernandez, Upamekano (Upamecano), Pavar (Pavard), Gorecka (Goretzka), Kimih (Kimmich), Gnabri (Gnabry), Miler (Muller), Sane i Levandovski (Lewandowski).

Na drugoj strani, Borusija je meč započela sa sljedećih 11: Somer (Sommer), Ginter, Elvedi, Bejer (Beyer), Skali (Scally), Zakarija, Kone, Bensebaini, Hofman (Hofmann), Stindl i Embolo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.