POBJEDA BH. FUTSALERA

Mostarci pregazili Moldavce i približili se glavnoj rundi Lige prvaka

Drugi meč grupe u kojem su se sastali finski i holandski prvaci, Kampuksen Dinamo i Hovokubo završen je neriješenim rezultatom 2:2.

Odličan nastup Mostar SG-a. FSBIH

M. K.

28.10.2021

Mostar Stari Grad je večeras u Jablanici sa 9:3 pobijedio Dinamo Plus iz Moldavije u susretu 2. kola grupe 8 glavne runde UEFA Lige prvaka u futsalu.

Za bh. prvaka pogađali su Adnan Kalajdžić (8), Predrag Šešelj (17), Anel Radmilović (19, 34), Bilal Jelić (24), Nermin Kahvedžić (25, 36), Marin Suton (29) i Samir Gosto (38). 

Mostarci su nastupili u sastavu: Stanislav Galić, Anel Radmilović, Nermin Kahvedžić, Marijo Aladžić, Bilal Jelić, Benjamin Ćesir, Amar Omanović, Adnan Kalajdžić, Tarik Džemić, Marin Suton, Predrag Šešelj, Vladan Vesić i Samir Gosto.

Drugi meč grupe u kojem su se sastali finski i holandski prvaci, Kampuksen Dinamo i Hovokubo završen je neriješenim rezultatom 2:2.

Nakon dva kola Mostar SG i Hovokubo imaju po četiri boda, dok Kampuksen ima dva. Posljednje mjesto na tabeli zauzima Dinamo Plus bez bodova.

Utakmice trećeg kola biće odigrane u subotu, 30. oktobra u Sportskoj dvorani u Jablanici. Meč Dinamo Plus - Kampuksen Dinamo počinje u 16:30 sati, a Mostar SG - Hovokubo u 20:00.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.